Artikel afbeelding

Dé vloerentrends voor dit najaar!

.

Trek de aandacht

Je vloer is de grootste oppervlakte in je kamer, door de keuze voor een bepaald type vloer kun je dus heel makkelijk de basis leggen voor een bepaalde stijl. Kies bijvoorbeeld in een industriële ruimte voor een stoere betonvloer, of voor een mooie lichte houten vloer voor een Scandinavische look. Ook maakt de visgraat vloer zijn comeback, deze stijl is te krijgen door het gebruik van één van de vele mogelijke houtsoorten. Zodra je vloer ligt is het makkelijker om de meubels te kiezen die goed in je nieuwe interieur zullen passen. Ook kan de keuze voor een bepaalde kleur de aandacht trekken. Er zijn verschillende apps op de markt waarmee je door het gebruik van de camera van je smartphone kunt bekijken hoe je vloer eruit ziet in een bepaalde kleur.

Visgraat vloer

Een visgraat vloer is op twee manieren te verkrijgen. Een eerste en meest gekozen optie is door planken zo te leggen dat het visgraat effect gecreëerd wordt. Dit kan je zelf doen, ook kan je ervoor kiezen om de vloer door een expert te laten leggen. Benader hiervoor één van de bedrijven op onze site en vraag naar de mogelijkheden. Ook bestaat er tegenwoordig laminaat met het visgraat motief. Hierdoor krijg je wel het gewenste effect maar is het leggen een stuk simpeler dan op de traditionele manier.

De industriële look

Een woontrend die je in dit jaar al veel ziet, maar ook zeker in het najaar zal blijven is die van industrieel wonen. Kenmerkend aan deze look is het veelvuldig gebruik van de grijze kleur, zowel lichtgrijs als donkergrijs kunnen gecombineerd worden. In een industrieel interieur worden met name metal, baksteen en beton gebruikt. Dit geeft een stoere en strakke uitstraling in de ruimte. Een bekende eyecatcher in een industriele woonstijl is een robuuste lamp, zoals een fabriekslamp of een ander soort lamp waarbij metaal of staal is gebruikt. Bij een dergelijk interieur past een mooie strakke betonnen gietvloer. Deze vloeren zijn in allerlei kleuren te verkrijgen, neem contact op met een bedrijf naar keuze voor de voorwaarden.

Onderhoudsvriendelijk

In de huidige maatschappij is iedereen altijd druk, het huishouden moet dus steeds minder tijd kosten. Dit is één van de redenen dat tapijtvloeren afnemen in populariteit, ze vergen namelijk behoorlijk wat onderhoud. Met name in huizen waarin kinderen of huisdieren leven is een tapijtvloer vaak een gok. Het stofzuigen van een laminaatvloer is al een stuk makkelijker dan het stofzuigen van tapijt. Ook is viezigheid makkelijk af te nemen met een dweil. Let er ook op dat een egale vloer erg mooi staat, bijvoorbeeld een lichtgrijze gietvloer. Aangezien hier geen patroon in zit zullen oneffenheden wel gelijk zichtbaar zijn, waardoor je meer tijd bent aan het schoonhouden van deze vloer. Daarentegen heb je wel een prachtige, strak uitziende vloer.

Comfort

Comfort wordt steeds belangrijker bij de keuze van een vloer. Men wil met name in de herfst en winter geen koud aanvoelende vloeren. Doordat tapijt niet makkelijk schoon te houden is wordt er steeds vaker gekozen voor vloerverwarming. Naast het comfort zorgt vloerverwarming ook voor lagere energiekosten. Over het algemeen kan de thermostaat door het gebruik van vloerverwarming gemiddeld 2 graden lager om dezelfde warmte in de ruimte te blijven ervaren.

Op September 5, 2018